dinsdag 29 oktober 2013

Weekje Portugal: Smaakt naar meer!

De afgelopen week reisde ik samen met vriendlief door Portugal. Van Lissabon via Sintra en Cabo de Roca naar Ericeira en Porto. Eigenlijk hebben we ons vooral laten leiden door de blogs van Annelies en Marlou. Daardoor geïnspireerd toch weer mijn eigen blog weer leven in te geblazen want we zijn door dit land aangenaam verrast én ik heb nog veel meer tips die ik met de wereld wil delen! Behalve de blogs hadden we 2 afleveringen van 3 op Reis (Lissabon & Porto) en wat plattegronden.

Conclusie: Portugal heeft prachtige bezienswaardigheden waarbij het meeste op de UNESCO Werelderfgoedlijst is toegevoegd. Hieronder een foto-impressie. De komende dagen zullen aparte posts met extra tips volgen!

Prachtige kloostergangen in Mosteiro dos Jerónimos. Gebouwd van zandsteen als ode aan ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Te vinden in de wijk Bélem. (Lissabon).
Het uitzicht vanaf Castelo de São Jorge is fantastisch. Je loopt over de oude kantelen tussen de olijfbomen en kijkt over de wijken en de Taag. (Lissabon)


De paleizen en kastelen waren door de mist bijna helemaal verdwenen. Heel erg jammer want hierdoor verdween het sprookjesachtige effect én mooie uitzichten! (Sintra)


Ondanks dat we een dag heel slecht weer hadden zijn we naar het meest Westerlijke punt van het Europese continent gereden. Fenomenale rotspartij! (Coba da Roca)


In een surfhotspot verblijven betekent surfles! We hebben bijna 3 uur lang geprobeerd wat golfen van de oceaan te pakken. (Ericeira)


De stationshal van station São Bente is de mooiste die ik ooit heb gezien. De wanden zijn bedekt met duizenden blauwe azulejotegels.(Porto)


Een geweldige stad om in te (ver)dwalen. Van de officiële toeristische plattegrond klopte helemaal niets, maar daardoor kwamen we wel op mooie uitzichtspunten! (Porto) 

1 opmerking:

  1. Ik vind het zo leuk om te lezen dat je gebruik hebt gemaakt van mijn tips! Ik weet natuurlijk al dat Moustache goed beviel :), maar ben heel benieuwd naar de rest! Ook omdat Portugal gewoon zo'n mooi en fijn land is, enzo.

    En ahhhh ik moet echt eens onthouden 3 op reis-afleveringen te kijken voor ik ergens naartoe ga! Ik kijk braaf elke week, maar als ik daadwerkelijk ergens naartoe ga vergeet ik het compleet...

    BeantwoordenVerwijderen