zondag 13 april 2014

7 Hippe plekken voor heerlijk eten en drinken

Dat ik enorm hou van lekker borrelen, bijzondere lunchbroodjes, een goede kop koffie en versgeperst sapje is geen nieuws. Heerlijk vind ik het om op een vrije dag met vrienden of alleen met mn iPad (en Blendle account ;) ) ergens neer te ploffen. 7 hip(ster) spots waar ik onlangs ben geweest en ik graag weer terug kom. 

Level - Rotterdam
In de Pannekoekstraat, vlakbij Blaak ligt Level. Een gezellige bar/brasserie met een kleine maar fijne kaart. Een aanrader is de uitgebreide borrelplank met een bijpassend wijntje. Ook voor diner kun je hier prima terrecht. De burgers (ook vega) zijn erg goed en zelf had ik een eendenborstfilet met een overheerlijke puree van pastinaak. Neem ook een kijkje in het toilet, die met tekeningen is versierd! 

Pannekoekstraat 76A, Rotterdam, www.levelrotterdam.nl


Level Rotterdam

Picknick - Rotterdam
Biologische, verse producten en overheerlijke koffie van de barista! Top spot voor ontbijt en lunch waar je wel even wil omlopen. Je kunt heerlijk zitten in het raam, aan de keukentafel of een picknickbank. Aanrader: bestel de sandwich met kiprollade, avocado, kerrie mayo en ui/spek crumble en bestel een koffie van de barista. 

Mariniersweg 259, Rotterdam, www.picknickrotterdam.nl


Picknick Rotterdam


Thee aan zee - Kijkduin Den Haag
Knus theehuisje van Sander, die eigen thee importeert uit China, aan de boulevard van Kijkduin (dat andere strand van Den Haag). Ook de koffie is heerlijk. Tip: doe de theeproeverij en proef verschillende soorten thee met kleine hapjes. De thee kun je uiteraard ook voor thuis kopen en op Kijkduin is het nog steeds gratis parkeren.

Deltaplein 416, Den Haag, www.theevansander.nl 

Thee aan Zee

Kek - Delft
Onlangs is op de Voldersgracht Kek geopend, dit ligt pal achter mijn oude werkplek bij het Toeristen Informatie Punt. Kek wordt gerund door twee jonge meiden die naast koffie gemaakt van bonen uit allerlei windstreken, heerlijke broodjes, hippe hebbedingentjes verkopen. Sowieso is het altijd fijn om weer terug in Delft te zijn! :) 

Voldersgracht 27, Delft, www.facebook.com/kekdelft 

Kek Delft (Foto bron: gewoondelft.nl)

De Sjees - Delft
Nog steeds een van mijn favoplekken in Delft: direct achter het Stadhuis op de Markt. Vooral voor de Club Sandwich kom ik graag terug. Die is hier gewoon perfect! En Illy coffee: need i say more?

Markt 5, Delft, www.desjees.nl

De Sjees (Foto bron: DeKoperenkat.nl)

Caffe Oslo - Amsterdam
Vlakbij het WestCord Fashion Hotel Amsterdam, een van mijn standplaatsen, ligt Caffe Oslo. Een gezellige huiselijke spot aan het begin/einde van de Overtoom en bij het Vondelpark. Waar je kunt ontbijten, lunchen, borrelen en een hapje eten. Het is vooral de sfeer die hier erg fijn is! 

Sloterkade 1A, Amsterdam, www.caffeoslo.nl

Caffe Oslo (Foto bron: www.caffeoslo.nl)

Heb jij nog leuke spots voor mijn aankomende vrije weekend? 

1 opmerking:

  1. Zelf ben ik in de Sjees geweest in Delft en daar zit je echt super gezellig met borrelen. Ik was daar toen een weekendje weg. Nu ben ik pas zelf bij de Borgh Zevenbergen geweest om eens te borrelen en daar was het ook super goed. Ik heb gelijk de lunch en diner kaart bekeken en daar ga ik nog een keer voor terug , want dat zag er ook goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen