zondag 23 februari 2014

Gent: te leuk voor één dag!

Vorige week zijn we op een prachtige zondag voor een dagje, in een kleine 2 uur, naar Gent gereden. Het centrum is natuurlijk prachtig met alle monumentale panden. Vanaf het Gravensteen heb je een prachtig uitzicht op de stad. Er is enorm veel street art te spotten, leuke restaurantjes en mooie etalages (want de winkels waren niet eens geopend). Mijn spots van een dagje Gent!1# Lunchtip: Restaurant de Graslei
Aan de gelijknamige Graslei, de gracht met de bekende pandjes, zit dit restaurantje. Vanaf het verwarmde terras heb je een mooi uitzicht op de vele toeristen, bootjes en pandjes. Tijdens lunch serveren ze hier een 2-gangen warme maaltijd voor €15,-. en het is nog heerlijk ook en een goede basis om weer een middag door de stad te banjeren.

Adres: Graslei 7, www.restaurantdegraslei.be


#2 To do: Street art spotten
Gent heeft mij verrast met de hoeveelheid Street Arts. Het is altijd leuk om als een speurtocht op zoek te gaan naar mooie artworks. Sowieso mag je een bezoekje aan de Werregarenstraat, hoewel het meer een steeg is, niet vergeten. Een steeg die compleet overgegeven is aan de Street Art kunstenaars. 

#3 Hot Spot: Mosquito Coast Travel & Adventure Café

Op de foto was het café nog leeg, maar toen we eind van de middag terug kwamen was er alleen nog plek aan de bar. Veel locals en reizigers om borrelen maar ook eten. Een internationale keuken met vooral tapas achtige gerechtjes. Het café is een ode aan reizigers. In de hoek vind je een boekenkast vol met Lonely Planets. Er hangen tal van souvenirs, wereldkaarten en het personeel is internationaal. Kortom een hele fijne plek voor een Belgisch biertje, wijntje (veel keuze) of cocktail!

Adres: Hoogpoort 28, www.mosquitocoast.be


4# Uitzicht: Gravensteen
Het Gravensteen is niet echt de gezelligste plek van Gent te noemen. Maar de middeleeuwse burcht geeft wel het mooiste uitzicht over de stad. Je kijkt namelijk van boven af naar alle torens die de skyline van de stad vormen. In de kerkers vindt je daarnaast allerlei martelwerktuigen zoals  een gebruikte guillotine, duimschroeven, een rekbank en brandmerken. 

Adres: Sint-Veerleplein 11, www.gravensteengent.be 

#5 To do: Windowshopping
Op zondag is het dus een rustdag voor de winkels. Zelfs souvenirwinkels zijn gesloten. Gelukkig was er genoeg eye-candy in de etalages te bewonderen. 

#6 To do: Gent by night
Wij bleven nog tot en met het donker in de stad. En dat was een magische ervaring!
Gaan we terug!? Ja zeker! Alleen dan wel op een dag dat de winkels open zijn. Sowieso wil ik graag naar het Design Museum en moeten we het meesterstuk van de stad, 'De Aanbidding van Het Lam Gods' in de Sint Baafskathedraal nog bewonderen. 

Meer blogs lezen? Act of Travelling postte "Cultural Cocktail called Ghent" of Landlopers.com postte Toilet Paper and Crypts: Two Not to Miss Museums in Ghent, Belgium. Visit Gent heeft trouwens een prachtige Pinterest boarden gemaakt!


7 opmerkingen:

 1. Mooie tips! Gent staat ook nog op mijn lijstje voor een weekendje weg. Weet iemand hier nog een bijzonder/leuk/opmerkelijk hotel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook benieuwd naar een leuk hotel voor de volgende keer!

   Verwijderen
 2. Oh! Ik ben jaaaren terug nog eens in Gent geweest, maar het staat echt op mijn wishlist om weer opnieuw te bezoeken komend jaar. Weet niets meer van dat vorige bezoek, alleen nog dat ik het leuk vond :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gent is inderdaad leuk genoeg voor meerdere dagen! Ben er een paar jaar geleden in de winter geweest: ijskoud maar genoeg kerstmarkten & restaurantjes om op te warmen. Ook leuk om te shoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja shops genoeg, alleen waren dus op zondag de winkels dicht!

   Verwijderen
 4. Ziet er leuk uit, ik wil er nog wel eens heen!

  BeantwoordenVerwijderen