dinsdag 17 juni 2014

Indian Summer Festival: het ultieme festival gevoel

Afgelopen zaterdagavond en zondag ben ik met mijn lief naar Indian Summer Festival geweest, wat plaats vond in een natuurgebied bij Alkmaar. De line-up was veelbelovend en gevarieerd en de weersvoorspellingen waren goed! Bovendien werd dit ook de eerste keer dat we samen gingen kamperen in ons mini tentje. Rond 18:30 u arriveerden we bij de camping, nadat we hier de auto, tent en spullen gedropt hadden bleek dat we een flinke wandeling voor de boeg hadden naar het festivalterrein. Ruim 40 min lopen. Door deze niet-ingecalculeerde wandeling misten we helaas het optreden van Birdy. Gelukkig was er nog een mooie avond voor de boeg: Tom Odell, Underworld en DJs op de verschillende stages. Handig bovendien op dit festival je had een chip aan je polsbandje. Hierop zette je tegoed en kon je bij alle eet en drinksstands je bestelling afrekeningen.


Na een fantastisch optreden waarbij iedereen een soort van intrance raakte van Underworld maakte wederom een lange wandeling richting de festivalcamping en waar we zondag weer ontwaakte.

Faciliteiten op de camping waren meer dan prima! Genoeg warme douches, wastafels en een foodcar met Rawfood, bagels, smoothies en koffie! Ook nu volgde weer een wandeling naar het festivalterrein. Ronnie Flex beet het spits af met 'Krokobil'. We lieten vervolgens bij het levende blokkenschema en silent disco vertellen whats next. Op het rode podium begon inmiddels Jett, de festivalslet, Rebel begon. Hij staat deze zomer volgens mij op ieder festival en hing hier in ontblootbovenlijf ook weer aardig de wannabe rocker uit. We wandelde weer naar de Purplestage voor Niels Geusebroek, wat mij betreft de beste zanger van Nederland. Niels verraste met een nieuw nummer en een cover van Coldplay, Magic. Afsluiter was bijna natuurlijk: Year of Summer waarop iedereen mee kon springen en brullen.Vervolgens zijn we even heerlijk bij gekomen op het grasveld terwijl good-old de Dijk de 'oudjes' liet swingen. Belgisch singersongwriter Milow was de volgende gast. Met zijn grote band en een paar inkoppers over het oranje succes op het WK kreeg hij een groot gedeelte van het festivalpubliek mee. Alleen vertrok een meute vroegtijdig naar het andere veld om een mooie plek te veroveren bij de Jeugd van Tegenwoordig. Terwijl wij in de zon genoten van een portie curry en wraps te eten zagen we de gig op het podium te keer gaan. De andere festivalhit dit seizoen, Kensington, mocht vervolgens echt even de gitaren laten scheuren. Daarna hebben we nog een dansje gewaagd tijdens de zero's party in de Yellowtent. Tot slot, voor ons de slot act: Chrystal Fighters, bekend van de hit Plage, speelde hippiedans muziek bij zonsondergang. Waarbij ook een parade van beesten nog voorbij in het publiek trok. Vervolgens maakte we de lange wandeling naar de auto terug en nog een lange rit huiswaarts. '

De +en & -en op rij:

+ line up met gevarieerde artiesten, DJs, 
- het eind lopen naar de camping 
+ polsbandjes met chip waarop je je consumpties afrekende
+ meer dan genoeg toiletten op het festivalterrein (dixies), dus niet lang wachten, zelfs bij de vrouwen niet! 
+ faciliteiten op de camping
+ het weer, het bleef droog met een klein zonnetje
- eten was wel aan de dure kant, een pannekoek voor 6€ of Swirl ijsje voor €5,50!

Kortom: op de wandeling super! Dus lieve vrienden, zet volgend jaar maar in je agenda! Op naar de volgende festivals: Westland Cross (Blof, Di-rect, VanVelzen, Rowen Heze), North Sea Jazz (vrijdag, Pharell!) en Damaris festival in A'dam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten