maandag 28 juli 2014

Valencia: city of arts and sciences: Oceanograpic & Science Museum

Het architectonische La Ciudad de las Artes y las Ciencias of 'City of arts & sciences' was wat ik van de beelden van Valencia kende en mij ook erg triggerde deze stad te bezoeken! Het is een indrukwekkend complex en erg fotogeniek met alle kunstobjecten, lijnen, schaduwen! 


Wij bezochten daarnaast het Oceanograpic (voor de verkoeling en dolfijnenshow) en het Science Museum. In het Oceanograpic vind je twee tunnels van 70 meter. De één met haaien en de ander subtropische vissen. Verder vind je walrussen, zeeleeuwen, vogels en pinguins in hun verblijven. Meerdere keren per dag vind er een dolfijnenshow plaats. Maar liefst 9 dolfijnen en 6 trainers. Het Oceanograpic is dé combinatie van het Oceanium van Diergaarde Blijdorp en het Dolfinarium.
 
Het Science Museum is verdeeld over twee etages en 'science' is hier erg breed opgepakt. Je kunt vooral veel menselijke wetenschap zelf ondergaan in de proefjes. Bijvoorbeeld: hoeveel water zit er in je? en wat is schotkracht? Alles is ook netjes in het Engels uitgelegd. Je kunt een combiticket voor het Oceanograpic en Museum of Science kopen.
1 opmerking: