maandag 25 november 2013

Songbirdfestival

Als liefhebber van SingerSongwriter muziek was een bezoek aan het Songbirdfestival voor mij een must. Afgelopen weekend vond dit 2-daagse festijn in de Doelen in Rotterdam plaats. Helaas was het agenda-technisch niet mogelijk er het hele weekend bij te zijn, maar de uurtjes dat ik er was heb ik echt enorm genoten. We zagen Niels Geusebroek, Matt Simons, Tom Odell, Miss Montreal en nog heel even kort Jacqueline Govaert. Een verslagje met foto's en videos!
Niels Geusebroek heeft inmiddels wat bekende hits op z'n naam staan. Knaller natuurlijk Year of Summer, een uitstapje naar dance met DJ Wildstylez maar ook recentelijk Take Your Time Girl op het ritme van de aanstaande babygirl van een nieuwslezeres van Radio538. Ik ken Niels als zanger al veel langer en wel uit zijn Silkstone tijd. Ik vind zijn stem super en was ook blij verrast dat hij toen meedeed aan The Voice. Zijn échte eigen solo-cd is al een tijdje uit en ligt al een aantal weken in m'n auto. Tijdens het Songbirdfestival gaf hij een set van 1 uur. Ondanks dat het publiek op dat moment veel keuze had uit andere optredens (Matt Simons ging al beginnen, Jacqueline Govaert zelfde blok) was het toch volle bak. Niels' band was uitgerust met een stel blazers voor een extra effect tijdens de gig.

Matt Simons werd in één klap bekend door het melodramische 'With You' dat tijdens Goede Tijden Slechte Tijden in een emotionele scene werd gespeeld. We konden gelukkig nog een stukje van zijn gig mee pikken. Behalve piano kon Matt overigens ook  nog verrassend Sax spelen. 


Jacqueline Govaert gaf in de geïmproviseerde studio van 3FM een a capella optreden. Jacqueline heeft op haar zolder, tussen het managen van haar gezin door, gewerkt aan een nieuwe plaat. De plaat is opgenomen in LA en wordt begin 2014 verwacht. Dit was een smakelijk voorproefje!

Tom Odell was wel de hoofdact op de zondag. De jonge Brit vierde zijn 24e verjaardag met een optreden op het festival. En zoals verwacht bleef iedereen niet in de grote zaal zitten. In de playlist zat een absolute climax met een mooie toegift. Uiteraard werd zijn hit Another Love luidkeels meegezongen. 


Tot slot Miss Montreal, startte niet geheel verdiend al tijdens het optreden van Tom Odell. Na het einde hiervan stroomde de hele Grote Zaal massaal toe. Miss Montreal maakte er natuurlijk weer een mooi feestje van en met de 'legendarische quote': "Ik heb trek in bier dus jullie moeten zingen" kreeg ze toch iedereen aan het mee blèren. 

Volgend jaar weer ... maar dan plan ik het hele weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten