maandag 16 december 2013

Chanel: de Legende @ Gemeentemuseum

Coco Chanel... een legende. Aan het brein achter dit al 103 jaar beroemde modehuis heeft het Gemeentemuseum Den Haag een tentoonstelling gewijd. Ik hou van modetentoonstellingen want het laat zien dat fashion ook echt een vorm van kunst is. In het voorjaar bezocht ik ook de Jean-Paul Gaultier tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. Gisteren ging ik met mijn moeder naar Chanel: de Legende.
Wat er te zien was? Tweed mantelpakjes, mooie sieraden, Little Black Dresses en werk van de huidige legende aan het roer: Karl Lagerfeld. Te zien tot en met 2 februari 2014. Het Gemeentemuseum Den Haag

Behalve deze tijdelijke tentoonstelling biedt het Gemeentemuseum veel meer! In het architectonische pand van Berlage vind je hier een ruime collectie van  kunstwerken van de Haagse School, moderne meesters als Mondriaan en Kandinsky, Delfts Blauw en een deel van de collectie van het Mauritshuis. Het Gemeentemuseum ligt in de Haagse wijk Statenkwartier bij het World Forum (Congresgebouw). Het GEM, Museon, Omniversum en Fotomuseum zijn naastgelegen. Daarnaast is de winkelstraat 'Frederik Hendriklaan' in de volksmond bekend als 'de Fred' nabij. 

Coco in the City

Geïnspireerd door de Chanel tentoonstelling nog wat uurtjes de stad ontdekken? Het Gemeentemuseum heeft samen met DenHaagShopping.com een route gemaakt van modeboetieks en cafétjes waar je stijlvolle etalages kunt spotten en snoepen van échte eyecandy. Je kunt de route hier downloaden.
The Little Black Dresses in allerlei verschijningen.


Verslaglegging van de modeshows voordat er Fashion Bloggers waren :)Chanel à la Lagerfeld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten